South indian meal was cooking!
Idag var jag sugen på att laga en äkta south indian meal! Så idag blev det :
- Avial
- Sambar
- Zucchini poriyal
- Ris
Sambar lins och grönsaksgryta med stark och syrlig smak ifrån tamarind och en speciell kryddblandning. Kryddblandningen kan man för bästa resultat göra själv eller om man vill ha det lite smidigare köra färdigt Sambar powder i en indisk matvaruaffär.
Poriyal är en slags stirfry som kan göras med olika kryddning och med vilken grönsak som helst. I tamil nadu kallas det poriyal men i Kerala säger man thoran. Jag förknippar stir fry från kerala med den som är gjort med kokos. Jag kallar
därför sådan stirfry man gör med kokos thoran och den utan för poriyal fastän det ä samma sak på olika språk.
Stay tuned för recept! Maten var galet god!
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/3854402/8-3/mobiluppladdning_5a6dca619606ee45474f0c6d.jpg)
Sambar
![(null)](https://cdn1.cdnme.se/3854402/8-3/mobiluppladdning_5a6dca63ddf2b3022ea25cd5.jpg)
Poriyal
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/3854402/8-3/mobiluppladdning_5a6dca669606ee454aa3f7e2.jpg)
Avial
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/3854402/8-3/mobiluppladdning_5a6dca689606ee4567324e5a.jpg)
Avial