Poori masala
Poori
2,5 dl atta
1/2 msk mannagryn
Salt
En nypa socker
1/2 msk smält ghee
Vatten
Olja att fritera i
Gör såhär
Blanda mjöl, mannagryn, salt och socker i en bunke. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en smidig, torr och lite hårdare deg. ( lite hårdare än Chapati deg) dela degen i små bollar och kavla ut till platta runda kakor. Hetta upp rikligt
med olja för fritering. Lägg i ett bröd och peta ner det med spatel under oljan så det föuffar upp sig. Vänd på brödet i oljan och stek tills det fått fin färg på båda sidor.
Potatis masala
4-5 kokta potatisar
1 lök skivad
En liten bit ingefära finhackad
Senapsfrö 1/2 tsk
Urad dal 1/2 tsk
Chana dal 1/2 tsk
Spiskummin hel 1/2 tsk
Curryblad
1 grön chili strimlad
En röd torkad chili
Kokosolja
Gurkmeja 1/4 tsk
Salt
Hing pulver ( asephoetida) 1 kryddmått
Gör såhär
Hetta upp olja, släng i frön, torkade kryddor och linserna. Släng i currybladen och sedan lök, grön chili och ingefära. Fräs runt en stund tills löken är mjuk, i med gurkmeja och blanda väl släng sedan i potatisen i kuber. Mosa lite av
potatisen. Häll på aningens vatten och smaka av med salt. Blanda sedan i asephoetida.