currypot.blogg.se

Kerala cooking, indian cooking, swedish cooking, any cooking..

Poori masala

Publicerad 2018-01-29 17:37:04 i Allmänt,




I förra veckan provade jag göra poori masala för första gången. Poori är ett friterat tunt tunnt  bröd  gjort på attamjöl som fluffar upp sig till en liten krispig boll. Attamjöl hittar du i din närmsta indiska affär. Det är samma mjöl som traditionellt används för att göra Chapati.  Poori kan ätas med en potatisröra som smakar fantastiskt sydindiskr med den gröna chilin, currybladen och kokosoljan.

Poori
2,5 dl atta
1/2 msk mannagryn
Salt
En nypa socker
1/2 msk smält ghee
Vatten
Olja att fritera i
Gör såhär
Blanda mjöl, mannagryn, salt och socker i en bunke. Tillsätt lite vatten i taget och blanda till en smidig, torr och lite hårdare deg. ( lite hårdare än Chapati deg) dela degen i små bollar och kavla ut till platta runda kakor. Hetta upp rikligt med olja för fritering. Lägg i ett bröd och peta ner det med spatel under oljan så det föuffar upp sig. Vänd på brödet i oljan och stek tills det fått fin färg på båda sidor.
(null)

(null)

Potatis masala 
4-5 kokta potatisar
1 lök skivad
En liten bit ingefära finhackad 
Senapsfrö 1/2 tsk
Urad dal 1/2 tsk
Chana dal 1/2 tsk
Spiskummin hel 1/2 tsk
Curryblad 
1 grön chili strimlad
En röd torkad chili
Kokosolja
Gurkmeja 1/4 tsk
Salt
Hing pulver ( asephoetida) 1 kryddmått
Gör såhär
Hetta upp olja, släng i frön, torkade kryddor och linserna. Släng i currybladen och sedan lök, grön chili och ingefära. Fräs runt en stund tills löken är mjuk, i med  gurkmeja och blanda väl släng sedan i potatisen i kuber. Mosa lite av potatisen. Häll på aningens vatten och smaka av med salt. Blanda sedan i asephoetida.
(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela