currypot.blogg.se

Kerala cooking, indian cooking, swedish cooking, any cooking..

Dagens...

Publicerad 2018-01-31 19:43:34 i Allmänt,

Idag käkade vi upp det sista från pumpa curryn och till det gjorde jag en vitkål stirfry och lite pork roast på karré.
Normalt sätt har man kokos i denna vitkåls stirfryen men jag gjorde en fusk variant som var god!

Cabbage poriyal
Du behöver :
  • Vitkål hackad i små bitar
  • 2 små sxharlottenlökar finhackade
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 torkad röd chili
  • 2 gröna chili finhackad
  • 1/2 tsk senapsfrö
  • 1/4 tsk spriskummin pulver
  • 1/4 tsk gurkmeja
  • Salt
  • Kokosolja
  • Urad dal 1 tsk
  • Hing 1 puff ( asephoetida )
Gör såhär
Hetta upp olja i en panna och häll i senapsfrö, urad dal och röd chili. När dalen fått fin färg tillsätt lök, grön chili och vitlök. När löken blivit mjuk häll i vitkål, spiskummin, gurkmeja och salt samt en liten skvätt vatten. Stek till vitkålen blivit mjuk. Tillsätt en puff Hing. Klart!  (null)

(null)

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela