Dagens...
Idag käkade vi upp det sista från pumpa curryn och till det gjorde jag en vitkål stirfry och lite pork roast på karré.
Normalt sätt har man kokos i denna vitkåls stirfryen men jag gjorde en fusk variant som var god!
Cabbage poriyal
Du behöver :
- Vitkål hackad i små bitar
- 2 små sxharlottenlökar finhackade
- 2 klyftor vitlök
- 1 torkad röd chili
- 2 gröna chili finhackad
- 1/2 tsk senapsfrö
- 1/4 tsk spriskummin pulver
- 1/4 tsk gurkmeja
- Salt
- Kokosolja
- Urad dal 1 tsk
- Hing 1 puff ( asephoetida )
Gör såhär
Hetta upp olja i en panna och häll i senapsfrö, urad dal och röd chili. När dalen fått fin färg tillsätt lök, grön chili och vitlök. När löken blivit mjuk häll i vitkål, spiskummin, gurkmeja och salt samt en liten skvätt vatten. Stek till vitkålen
blivit mjuk. Tillsätt en puff Hing. Klart!


