Papadums
Papadums är ett indiskt chipsliknande bröd som man äter till maten. De är gjorda av linsmjöl På indiska restauranger i Sverige serveras det som förrätt tillsammans med mango chutney. Så har jag aldrig sett det serveras i Indien. För att vara ärlig har jag aldrig sett den söta mango chutneyn öht i Indien. Nu har jag bara varit i södra indien så det kan vara att det är något nordindiskt påfund. I vilket fall är det inte särskilt gott, tycker jag. Papadums skall enligt mig serveras som en sidorätt till en god indisk middag, som man tar ett bett på då och då under middagen eller kanske ännu bättre smular ner en aning och äts tillsammans med riset och grytan som en krispig kontrast i varje munsbit.
Papadums köps färdiga, det man behöver göra är att fritera dem i lite olja så de sväller upp och krispar till sig. Vissa har en tendens att bubbla upp, det är inte gott. Stick då några hål med en gaffel innan du friterar dem så undviker du detta. Se även till så att de är väl avrunna från olja när du serverar, du kan till och med torka av dem lite. Flottiga papadums är bara otrevligt. Papadums går att köpa i Indiska affärer men jag har även sett dem oå ICA och Willys på hyllan med utländska matvaror.