Onam dishes
Jag serverade:
Sambar: en gryta med grönsaker, linser med en bas av kryddor och tamarind. Snaken blir lite syrlig och stark. Grytan passar såväl till ris som till dosa( indisk rispannkaka och idli ( ibfiska ris dumplings)
Mathanga curry: En mild och len gryta på pumpa, receptet finns redan i bloggen.
Avial: En rätt bestående av olika grönsaker där kokbanan är huvudingredients som kokats och som sedan smakas av med färsk riven cocos, grön chili, spiskummin och yoghurt! Delish!
Bean thoran: Gröna bönor, i frtta fallet brytbönor som hackas i mindre bitar fräses tilsammans med en blanding av färsk riven cocos, grön chili, spiskummin, senapsfrö och curryblad.
Payasam: En söt flytande grötliknande dessert som kan bestå av ris, vermicelli, mannagryn, tapioca pearls m.m . Jag gjorde en typ av payasam med vermicelli, mandel, chashew, pistage russin och kardemumma. Väldigt sött och väldigt gott!
Keseri: en puddingliknande historia på mannagryn med smak av saffran och kardemumma.
Papadums: ett slags chipsliknande bröd gjort på linsmjöl som man friterar och äter som tillbehör.
Pickle: indiska pickles är en kryddig, salt, sur inläggning som har en riktigt " tangy" taste. Funkar som tillbehör till all indisk mat, eller ja det hade nog fubkar bra till annan mat med. Kanske till pizza?