currypot.blogg.se

Kerala cooking, indian cooking, swedish cooking, any cooking..

Onam dishes

Publicerad 2012-09-06 08:54:25 i

Jag serverade:

Sambar: en gryta med grönsaker, linser med en bas av kryddor och tamarind. Snaken blir lite syrlig och stark. Grytan passar såväl till ris som till dosa( indisk rispannkaka och idli ( ibfiska ris dumplings)

Mathanga curry: En mild och len gryta på pumpa, receptet finns redan i bloggen.

Avial: En rätt bestående av olika grönsaker där kokbanan är huvudingredients som kokats och som sedan smakas av med färsk riven cocos, grön chili, spiskummin och yoghurt! Delish!

Bean thoran: Gröna bönor, i frtta fallet brytbönor som hackas i mindre bitar fräses tilsammans med en blanding av färsk riven cocos, grön chili, spiskummin, senapsfrö och curryblad.

Payasam: En söt flytande grötliknande dessert som kan bestå av ris, vermicelli, mannagryn, tapioca pearls m.m . Jag gjorde en typ av payasam med vermicelli, mandel, chashew, pistage russin och kardemumma. Väldigt sött och väldigt gott!

Keseri: en puddingliknande historia på mannagryn med smak av saffran och kardemumma.

Papadums: ett slags chipsliknande bröd gjort på linsmjöl som man friterar och äter som tillbehör.

Pickle: indiska pickles är en kryddig, salt, sur inläggning som har en riktigt " tangy" taste. Funkar som tillbehör till all indisk mat, eller ja det hade nog fubkar bra till annan mat med. Kanske till pizza?

Kommentarer

Postat av: Caroline

Publicerad 2012-09-06 14:43:14

OMG GOOTT!! Du kan inte ha gjort mycket av all mat!?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela