currypot.blogg.se

Kerala cooking, indian cooking, swedish cooking, any cooking..

Pork chop curry

Publicerad 2012-10-03 15:08:27 i

Fläskkotletter, visst är det gott. Det är också något vi ofta har hemma liggandes i frysen. Jag fick en ide om att prova gör lite indiskt stuk på kotletterna och googlade. Hittade ett recept men det verkade inget bra.. De flesta indiska recept som man hittar online tycker jag är mindre bra. Jag menar en hel gryta som skall kryddas med en tsk chili.. EN TSK!!! Och lika mkt koriander.. Det kommer ju smaka noll! Jag lånade dock iden från receptet jag hittat på Pork chop curry. Men gjorde lite som jag själv ville i allafall.

Pork chop curry

Kotletter
Vinäger 3 msk
Svartpeppar 2 tsk
Salt 2 tsk
Koriander malen 1,2-2 msk
Chilipulver 1-2 msk
Kanelstång 2 cm
Hela kryddnejlikor 3
Stjärnanis 1
Kardemummakapslar gröna 3
Gullök 3 medelstora strimlade
Tomat 2 st medelstora grovt hackade
Vitlök 4 klyftor tunt skivade
Ingefära finhackad ungifär samma mängd som vitlök
Ev en skvätt grädde eller cocosmjölk om man så önskar


Olja

Börja med att marinera köttet i vinäger, salt och svartpeppar i några h, helst över natt.Stek sedan kotletterna tills de fått fin färg. Blanda ihop lök, vitlök, ingefära,tomat och alla kryddorna. Varvs kotletter med lök och kryddblandingen i en tryckkokare eller vanlig gryta. Häll på ca 2,5 dl vatten och koka alltsammans tills köttet är så mört att de nästan trillar av benet. Lyft då ur kotletterna ur grytan och lägg upp på en serveringsskål. Koka såsen ett tag till och låt reducera ner en aning.Smaka av med salt och peppar. Kör såsen slät med mixerstav och häll ev i en skvätt grädde eller lite cocosmjölk. Häll såsen över kotletterna och servera.
Serveras gärna med ris, lite raita och pickles. I mitt fall med blomkålsris ( som faktiskt inte är så dumt som det låter)

Kommentarer

Postat av: caroline

Publicerad 2012-10-03 18:47:04

haha lagom krydda till EN fläskkotlett kanske :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela