currypot.blogg.se

Kerala cooking, indian cooking, swedish cooking, any cooking..

Payasam

Publicerad 2012-11-20 11:00:56 i

Payasam är en sydindisk dessert. Man kan göra payasam på flera olika sätt och med flera olika ingredienser. Jag lärde mig göra vermicelli payasam under min tid i Tamil Nadu av min vän Baby. Jag har nu experimenterat fram
Min egen version och känner mig nöjd med den.

Payasam

Vermicelli nudlar 3-4 nystan som du krossar i småbitar
Sötad kondenserad mjölk i burk
Pistage och cashews 2 dl
Socker 2 msk
Mjölk 2-3 dl
Russin gärna gula 0,2 dl
Saffran en nypa
Stött kardemumma
Ghee

Gör såhär:

Smält ett par tsk ghee i en gryta, tillsätt vermicellin och stel tills den är gyllene. Ta upp vermicellin och stel nötter och russin tills de blivit gyllene och russinen puffats upp. Häll i vermicellin igen och häll i mjölken ,socker, kardemumma och saffran. Koka under konstant omrörning tills vermicellin mjuknat. Tillsätt den kondenserade mjölken och koka under omrörning tills allt tjocknat. Konsistensen är mitt emellan gröt och soppa. Garnera med hackade nötter och Servera väl kylt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela