Palak aloo
Palak aloo är en gryta med potatis spenat. Palak aloo lagas främst i norra Indienoch äts med fördel tillsammans med naan eller varför inte lite grönsaks pulao ris. Den här grytan är ganska mild , enkel och len i smaken men framför allt väldigt god.
Du behöver:
4 skalade och delade potatisar
500 g fryst spenat
2 tomater i kuber
En stor gul lök hackad
Vitlök 3 klyftor finhackade
En liten bit finhackad ingefära
Kanelstång1 cm
Hel kardemumma 3
Hela nejlikor 3
Garam masala 1 tsk
Korianderpulver 1 msk
Salt
Knorr grönsaksbuljongtärning 1 st
Chilipulver 1 tsk
1 tsk socker
Gurkmeja 1 knivsudd
Spiskummin
Gör såhär:
Fräs löken i olja, tillsätt de hela kryddorna vitlök och ingefära, sautera. Tillsätt tomater och låt stekas till tomaterna blivit mosiga. Tillsätt då koranderpulver och chili och rör runt. Tillsätt spenat och vatten. Koka upp. Om du vill kan du här hälla över spenatsåsen i en blender och mixa den slät men det behövs inte. Tillsätt potatisen och gurkmejan och småputtra tills potatisen är mjuk. Smaka av med garam masala,spiskummin och salt. Om man önskar en lite fylligare smak tillsätt en skvätt grädde eller mjölk. Ät med ris eller ett gott bröd.
Ps. Jag glömde ta bild när jag lagade detta så bilden nedan är lånad!