Kababs
Kababs, kebabs eller vad man nu vill kalla det. Det är i allafall ett slags avlånga köttfärsjärpar med goda kryddor. Man kan krydda och tillaga på en mängd olika vis bl.a. Grilla på spett, steka eller som jag valt att göra i ugnen.
Jag tycker det är skönt med all mat som man kan tillaga i ugnen. Man slipper stänk, stekos och att behöva stå och passa maten medan den tillagas.
Du behöver:
Köttfärs 400g ( helst lamm eller nötfärs)
Gullök 1 liten
Vitlök 1 hel skalad
Grön chili 2
Sambal oelek 1 msk
Koriander malen 2 msk
Chili pulver 2 tsk
Svartpeppar 1 tsk
Spiskummin 1 msk
1 ägg
Salt
Gör såhär:
Kör lök vitlök och chili i mixern till en slät paste.
Blanda lökpasten kryddorna och ägget med färsen. Knåda köttfärssmeten ordentligt.
Forma till järpar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med lite olja och mörk soja på alla sidor.
Stek på 225 grader i ugnen till de fått fin färg. Vänd på dem och stek så de får fin färg runt om och är klara i mitten. Om de har vätskat sig mycket så är det bra om man häller ut vätskan från plåten under stekningen så de inte kokas istället för steks.