Fish cutlet
I Kerala är cutlets super populära som tilltugg, snacks eller som side dish till en middag. Man brukar kunna köpa en cutlet att tugga på där man köper te. Det är en god kombination. Det finns kyckling cutlet, beef cutlet, vegetarisk och med fisk vad jag vet. När jag tänker cutlet tänker jag främst på fish cutlet. Jag minns kvällarna nere vid Shangumughum beach aldeles nära min mans hus ,på Indian coffe house sittandes tillsammans med vänner. Där brukar vi sitta ich titta på folk och njuta av kvällen. De har riktig god fish cutlet där. Där serveras cutlet ihop med ketchup eller en liten röra på strimlad lök, ketchup, grön chili och lite salt.
Fishcutlet
2 fisk fileer kokta eller ugnsstekta
2 potatisar kokta och mosade ( i detta fallet använde jag överblivet mos)
1 gullök
2 vitlöksklyftor finhackad
1 liten bit ingefära finhackad
2 st Grön chili finhackad
Färsk koriander ett litet knippe hackat
Curryblad från en kvist, hackade
Ströbröd 2 msk till smeten + att rulla i
1 ägg
Gurkmeja 1/4 tsk
Salt
Svartpeppar 1/4 tsk
Chilipulver 1 tsk
Koriander 1 tsk
Spiskummin 1 tsk
Garam masala 1 tsk
Lime 1/2 msk
Gör såhär:
Mosa fisken och blanda alla ingredienserna väl.( Jag tycker det är godast när fisken är väldigt finfördelad och smeten är slät.) Forma till små biffar och rulla dem i strö bröd. Stek i olja.
Låt rinna av på hushållspapper så man slipper överflödig olja.
Avnjutes med fördel ganska snart efter de tillagats.