Chaat- indisk potatissallad
Jag hittade detta fantastiska recept på en blogg som jag nyss börjat läsa. Bloggen heter amyspieceofcake.bloggspot.com och där finns massor med jätte spännande recept. Det här är receptet på en slags potatissallad med kikärtor, kidneybönor granatäpple och massa annat gott. Extra bra var att jag fick användning av min chaatmasala som jag köpt i Indien men inte hittat något jätte bra användingsområde för.
Receptet är helt ifrån Amy's sida men bilden är min egen :-)
Chaat - indisk potatissallad (ca 3-4 portioner eller 7-8 till buffén)
6 potatisar, skalade, kokta och skurna i bitar
1 granatäpple, urkärnat (se här hur du kärnar ur ett granatäpple utan stänk)
1 burk kikärtor, avrunna
1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
1 syrligt grönt äpple, skalat och skuret i bitar
2-3 dl filmjölk
1-2 dl yoghurt naturell
0,5-1 tsk malen spiskummin
1-2 tsk chaat masala
salt, smaka av med
1 röd lök, finhackad
färsk koriander för garnering
Blanda ihop samtliga ingredienser utom lök och spara en handfull granatäppelkärnor till garneringen. Låt stå och dra i minst 2-3 timmar i kylskåpet. Tillsätt hackad röd lök precis innan serveringen, blanda och garnera med hackad färsk koriander och de sparade granatäppelkärnorna.