GI bröd
Detta brödet hIttade jag på Charlotte Perellis blogg. Det var gott men behöver gräddas betydeligt längre än 45 min iallafall i min ugn.
Gi- Matbröd
3 dl dinkel fullkornsmjöl
3dl rågmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2dl blandade nötter(mandel, cashew, paranötter, dalnötter)
4 tsk aprikoser, torkade i bitar
6 dl ypughurt naturell 1,5 tsk bikarbonat
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön.
2.Dela alla nötter så de inte är fullt så stora.
3.Rör ihop alla ingredienser i en skål. Lägg över i formen.
4.Grädda i nedre delenav ugnen i 40-45 min.
Tips: ha gärna i lite salt och honung för fylligare smak!