Mathanga curry
Härom dagen köpte jag en pumpa när jag och min aunt skulle göra avial( en annan underbar rätt från Kerala). Men vi glömde använda den. Den stackars pumpan har legat där i kylen och tittat på mig så sorgset och ensamt varje gång jag öppnat kylen, idag bestämde jag mig för att tillaga stackaren
Mathanga curry
Pumpa delad i kuber
I gullök hackad
1-2 gröna chillies
1 tsk vitlök finhackad
Curryblad
En röd torkad chili
Spenapsfrö 1/2 msk
Yoghurt 0,5 dl
Cocosmjölk 200ml
1 tsk lime
Gurkmeja 1/4 tsk
Sambarpowder 1 tsk
Spiskummin 1 tsk
Gör såhär
Hetta upp olja ( helst cocosolja) i en gryta. Lägg i senapsfrön och curryblad och den hela chilin bruten i två delar. Tillsätt löken och stek tills den blivit mjul, tillsätt då vitlök och grön chili och sautera ett par minuter. Tillsätt pumpan och gurkmeja och häll på vatten så att det täcker pumpan till 3/4 delar. Tillsätt salt och koka tills pumpan mjuknat. Mosa sönder några pumpa bitar med en gaffel för en lite tjockare sås. Tillsätt sedan kokosmjälken och sambarpowder och kummin och koka upp. Tag av krytan från plattan och tillsätt yoghurt och lime. Smaka av och salta vid behov. Avnjut med ris och lite indisk pickle. Perfekt rätt för en regnig höst dag!